Ostatnio miałam wielka przyjemność robić bukiet ślubny z piwonią w roli głównej. Do tego bukietu koktajlowego użyłam piwonii w dwóch odcieniach różu, bardzo jasnego- pudrowego oraz nasyconego-ciemniejszego. Dodatkowo w kompozycji pojawiły się fioletowe ostróżki z białym środkiem oraz lewkonie. Osobiście najbardziej lubię peonie w stadium delikatnie otwartego pąka, ale rozwinięte świetnie się prezentowały w kompozycji i nadawały jej odrobiny szaleństwa :)
Tworzenie takiego bukietu to niesamowita frajda, a wrażenia zapachowe (połączenie piwonii i lewkonii) nie do opisania :)
Rączke bukietu wykończyłam fioletową wstążką i bardzo modną w tym sezonie koronką.
Kompozycja dla druhny powinny być mniejsza i zrobiona z podobnych kwiatów jak w bukiecie panny młodej. Tutaj wykorzystałam same piwonie, a wstążką nawiązałam do sukni w kolorze morskim.
Do bukietów nie użyłam, żadnej dodatkowej zieleni oprócz liści piwonii, które mają piękny połysk :)
M.